Curry met lamsschouder en aardappel

Volgens Jeroen is dit echt een topgerecht, het proberen waard! Ideaal als je zin hebt in een heerlijk gekruide stoofpot van lamsvlees en aardappelen. De bimi en sluimererwten zorgen voor een frisse, groene toets.

Ingrediënten

  • 5 dl kippenbouillon
  • 600 g lamsschouder
  • peper
  • zout
  • boter
  • 3 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g gember
  • arachideolie
  • 3 wortel
  • 400 g aardappel
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 eetlepel currypasta
  • komijn
  • kurkuma
  • chilipoeder
  • kardemom
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • bicarbonaat
  • 200 g bimi
  • 200 g sluimererwten

Benodigdheden

  • een rasp
  • een dunschiller

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de kippenbouillon.

Kruid de blokjes lamsschouder met peper en zout.

Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (cocotte) en kleur het lamsvlees erin aan. Leg de blokjes vlees niet op maar naast elkaar.

Schep de blokjes lamsvlees uit de pot wanneer ze goudbruin zijn en hou ze even apart.

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Schil de gember en rasp het stukje knol.

Doe de smaakmakers in de pot waarin je het lamsvlees hebt gekleurd. Voeg een scheutje arachideolie toe en stoof aan op een matig vuur.

Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.

Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in twee zonder ze te schillen. Doe de stukjes aardappel mee in de stoofpot.

Breng het geheel op smaak met de limoenblaadjes, de gele currypasta, een snuif komijn, kurkuma, kardemom en chilipoeder. Roer goed en laat alles kort bakken.

Bestrooi met wat bloem. Roer nog even in de pot, zodat de bloem kan meebakken. De bloem zal voor de binding van de saus zorgen.

Voeg het lamsvlees opnieuw toe. Schenk de warme kippenbouillon erbij en zet het vuur zachter.

Voeg de kokosmelk toe.

Zet het deksel op de pot en schuif de curry in de voorverwarmde oven. Laat zo'n uur verder garen.

Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Maak de bimi schoon en kook ze gaar. Voeg tijdens de laatste minuut de sluimererwten toe.

Giet de groene groenten af. Serveer ze met de lamscurry.

Curry met lamsschouder en aardappel