Curry met broccoli en pandanrijst

Een heerlijk pittige curry boordevol groenten waaronder broccoli. Jeroen serveert de kruidige stoofpot met een portie geurige pandanrijst, gebakken ui en geroosterde pinda's!

Tip: Wil je dit gerecht 100% vegan klaarmaken? Check dan goed de ingrediëntenlijst van je currypasta en kies voor een versie zonder trassi (garnalenpasta) of vissaus.

Ingrediënten

  • 3 ajuin
  • arachideolie
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g gember
  • 125 g jasmijnrijst
  • 2 pandanblad
  • 250 ml water
  • 1 broccoli
  • 1 stengel citroengras
  • 2 limoenblad
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • een snuif kurkuma
  • een snuif garam masala
  • een snuif komijnpoeder
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 eetlepel pinda's
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g spinazie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de uien en snijd er één grof. Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.

Zet een tweede pot en nog een extra pan op het vuur en doe er ook een scheut olie in.

Snipper een halve ui fijn en stoof aan in de tweede pot. Snijd vervolgens de rest van de uien in reepjes en bak deze goudbruin in de pan.

Schil de gember en pel de look. Snijd alles fijn en voeg toe aan de grof gesneden ui.

Stoof vervolgens de rijst in de pot met de fijngesnipperde ui. Voeg er water, een snuif zout en pandanbladeren aan toe en breng het geheel aan de kook tot de rijst gaar is.

Roer tussendoor eens in de andere potten zodat de uien niet aanbranden.

Snijd de stam van de broccoli in grove stukken en stoof mee aan met de uien, de look en de gember. Houd de broccoliroosjes nog even apart.

Kneus de citroengrasstengel en voeg toe, gevolgd door de limoenblaadjes. Voeg ook de currypasta en de kruiden toe en laat meestoven.

Doe de broccoliroosjes samen met de tomatenblokjes in de pot. Voeg vervolgens ook kokosmelk en water toe. Laat een tiental minuten sudderen.

Schep de gebakken ui op keukenpapier en laat uitlekken.

Laat een pan warm worden met een klein beetje olie en rooster de pinda’s erin. Laat ook de nootjes uitlekken op keukenpapier.

Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in fijne reepjes.

Was de spinazie en laat even uitlekken. Meng vervolgens de spinazie onder de curry en breng op smaak met een flinke snuif zout.

Serveer de curry met pandanrijst en werk af met de sliertjes gebakken ui, de chilipeper en de gebakken pindanootjes.

Curry met broccoli en pandanrijst