Croque met sardines, paprika en mozzarella

Veel mensen hebben een croque monsieurtoestel in de kast staan. Met zo'n eenvoudig toestel kan je ook een beetje culinair toveren. Jeroen toont hoe je een originele croque kan maken die ideaal is als snack of die kan dienen als een verrassend warm aperitiefhapje.

Ingrediënten

  • 8 sneetje toastbrood
  • 4 sardine
  • 1 paprika
  • 4 takje krulpeterselie
  • 1 teentje look
  • 1 citroen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • 1 buffelmozzarella

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Croque met sardines, paprika en mozzarella

Maak de sardines schoon en fileer ze (of vraag je visboer om dit voor jou te doen).

Gremolata is een klassiek Italiaans marinademengsel. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroenschil over de peterselie en voeg een scheutje van het sap van de citroen toe.

Plet de look fijn en voeg deze toe aan het mengsel samen met een flinke scheut olijfolie. Voeg wat peper van de molen en zout toe.

Marineer de gefileerde sardines in de gremolata.

Blaker de schil van de paprika zwart in een hete oven of prik de groente op een vork en blaker ze boven het gasvuur. Laat de paprika even afkoelen en snij de vrucht in kwartjes. Verwijder de schil en de zaadlijsten en leg de schijfjes paprika in een schaaltje met balsamicoazijn.

Laat de visjes en de paprika een uur marineren.

Verdeel de sardines over de helft van de sneetjes toastbrood. Leg bovenop elk schijfje brood ook een kwartje gemarineerde paprika.

Snij de mozzarella in dikke plakjes en schik ze bovenop de paprika.

Leg bovenop elke boterham nog een sneetje brood en druk stevig aan.

Verwarm je croque monsieurtoestel op de mediumstand en bak de croques tot het brood goudbruin ziet en de sardines gaar zijn.

Serveer de croque als voorgerecht of snack met bv. wat rucola, of snij deze in kwartjes en gebruik ze als een origineel warm aperitiefhapje.

Croque met sardines, paprika en mozzarella