Croque kebab met oesterzwammen, taleggiokaas en relish van augurk en jalapeño

Deze heerlijke vegetarische variant van een kebab is een leuk idee voor de lunch. Jeroen vervangt het vlees door oesterzwammen en brengt ze flink op smaak met de typische pitakruiden. De kebab krijgt extra veel smaak dankzij de plakjes taleggio, een Italiaanse kaas uit Lombardije.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 groene paprika
  • 2 jalapeño
  • 4 augurk
  • 1 dl water
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 flinke eetlepel kristalsuiker
  • 600 g oesterzwam
  • 1 ajuin
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • een snuif cayennepeper
  • 1 flinke snuif komijn
  • een snuif five-spice
  • een snuif lookpoeder
  • een snuif zout
  • 1 Turks brood
  • 400 g taleggio
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele blaadjes dragon
  • enkele takjes dille

Benodigdheden

  • blender
  • grillpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en zet een pan met olijfolie op het vuur.

Snijd een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olijfolie.

Schil de groene paprika (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd hem fijn. Voeg de groene paprika toe aan de stovende sjalot.

Snijd de jalapeño’s fijn. Verwijder eerst de zaadlijsten als je het liever niet te pikant maakt. Voeg ze ook toe aan de stovende groenten.

Snijd de augurken fijn en voeg ook deze toe aan pan.

Meet alvast de juiste hoeveelheden witte wijnazijn en water af.

Verhoog het vuur onder pan en bestrooi de stovende groenten met bloem en suiker.

Voeg er de azijn en het water aan toe. Laat het geheel even flink doorkoken tot de relish is gebonden.

Giet de relish in een mengkom en laat ze even afkoelen in de koelkast.

Zet een nieuwe pan op het vuur.

Scheur de oesterzwammen in grote stukken en leg ze in een mengkom.

Snijd de ajuin in halve maantjes en doe ze bij de oesterzwammen.

Giet er een scheutje olijfolie over en breng ze verder op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 5 kruidenmengeling, lookpoeder en zout. Meng alles onder elkaar.

Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak er de ui en oesterzwammen in.

Snijd het Turks brood overlangs in twee helften en bak het brood krokant in de voorverwarmde oven.

Snijd de taleggio in plakjes en haal het krokante Turks brood opnieuw uit de oven.

Laat een grillpan heet worden op het vuur.

Schep intussen de gebakken oesterzwammen op het brood en leg er de plakjes Italiaanse kaas op.

Zet de andere helft van het Turks brood er bovenop.

Leg het gevulde brood op de hete grill en plaats er wat gewicht op. Doe dit aan beide kanten.

Doe de verse kruiden in de blender met een scheutje water en mix fijn tot een coulis. Voeg de coulis toe aan de relish van augurk en jalapeño en meng het geheel onder elkaar.

Haal het kebab van de grillpan.

Snijd de kebab in stukken. Leg een stuk op het bord en werk af met de relish.

Croque kebab met oesterzwammen, taleggiokaas en relish van augurk en jalapeño