Croque diavola, puttanesca en met blauwe kaas en perzik

Het hoeven niet altijd croques met ham en kaas te zijn. Probeer het eens met blauwe kaas en perzik, met tomatensaus en pikante salami of met tomatensaus en ansjovis. Drie geweldige varianten op een al even geweldige klassieker.

Ingrediënten

  • 0 olijfolie
  • 1 ajuin
  • 1 teen knoflook
  • 1 koffielepel sambal
  • 40 g tomatenpuree
  • 0 Provençaalse kruiden
  • 800 g tomatenblokjes
  • 0 zout
  • 0 kristalsuiker
  • 1 roggebrood
  • 200 g blauwe kaas
  • 2 perzik
  • 0 enkele takjes basilicum
  • 0 enkele takjes dragon
  • 1 brood
  • 200 g salami
  • 1 bol mozzarella
  • 0 peper
  • 0.5 bussel rucola
  • 60 g zwarte olijven
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 1 blikje ansjovis
  • 0.5 bussel rucola
  • 150 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • een croquemachine

Partners

Bereiding

De tomatensaus

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en stoof met de ui.

Voeg er de sambal en de tomatenpuree aan toe. Kruid met een flinke snuif Provençaalse kruiden en laat stoven.

Giet er de tomatenblokjes bij en breng op smaak met een snuifje suiker en een snuifje zout.

Zet een deksel op de kookpot en laat de tomatensaus sudderen op een laag vuur.

Verwarm de croquemachine.

De croque met blauwe kaas en perzik

Snijd het roggebrood in dikke sneden. Besprenkel de boterhammen met een likje olijfolie.

Snijd de blauwe kaas in stukken en beleg het brood ermee.

Snijd de perzik in plakjes en leg ze op de kaas.

Leg er enkele blaadjes basilicum en dragon op. Doe er wat olijfolie op en leg er een tweede snee brood op.

Grill in de croquemachine.

De croque diavola

Snijd het Marokkaans brood eerst in twee. De andere helft is voor de croque puttanesca. Snijd het dan overlangs open.

Beleg beide helften met tomatensaus.

Beleg met pikante salami (of chorizo). Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salami. Kruid met peper. Sprenkel er wat olijfolie over.

Bak de croque in de croquemachine.

Snijd in stukken en serveer met wat rucola en een likje olijfolie.

De croque puttanesca

Snijd de tweede helft van het Marokkaans brood open en beleg met tomatensaus.

Leg er olijven, kappertjes, ansjovis en wat rucola op. Kruid met Provençaalse kruiden. Rasp er de parmezaan over.

Bak de croque in de croquemachine.

Snijd in stukken.

Croque diavola, puttanesca en met blauwe kaas en perzik