Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

Een lekkere couscoussalade met tomaatjes, pijnboompitten en verse garnalen. Om het geheel wat smeuïg te maken, bereiden we een salsa verde op basis van groene kruiden, ansjovis en kappertjes. Tot slot werken we de salade af met burrata. Een ideale en snelle lunch!

Ingrediënten

  • 400 g grijze garnalen
  • 2 dl groentebouillon
  • 200 g couscous
  • enkele takjes krulpeterselie
  • enkele takjes dragon
  • enkele takjes basilicum
  • enkele takjes dille
  • 1 eetlepel mosterd
  • een halve citroen
  • teentje look
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 6 ansjovisfilet
  • 2 bakje kerstomaten
  • 4 eetlepel zwarte olijven
  • een scheut balsamicoazijn
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 burrata

Benodigdheden

  • Cutter of blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de grijze garnalen als voorbereidend werk en breng ook de groentebouillon aan de kook.

Schep de couscous in een kom, giet de warme bouillon erover, laat wellen en afkoelen.

Pluk wat groene kruiden (peterselie, basilicum, dille en dragon) en hou een deel apart in een kommetje. Doe de rest van de groene kruiden in de blender samen met een eetlepel mosterd en het sap van de citroen. Pel een teentje look en voeg toe, gevolgd door de kappertjes, de ansjovis en de olijfolie. Mix alles kort en kruid met peper en zout.

Snijd de tomaatjes en de zwarte olijven en doe ze in een kom en breng op smaak met peper, zout en wat balsamicoazijn.

Rooster de pijnboompitten in wat olijfolie, laat ze uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.

Meng de couscous met de tomaatjes, de salsa Verde. Schep de couscoussalade op een bord en leg er een bol burrata en wat groene kruiden bij. Werk het geheel af met wat grijze garnalen.

Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen