Courgettesoep met tomaat en mascarpone

Jeroen maakt een klassieke ‘Annie Sioen’ soep – een eenvoudige soep van zijn moeder met courgettes en tomaten uit de tuin en afgewerkt met mascarpone.

Ingrediënten

  • 0 olijfolie
  • 3 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 10 courgette
  • 15 tomaat
  • 4 takje tijm
  • 2 takje rozemarijn
  • 6 blaadje laurier
  • 2 liter water
  • 2 blokje groentebouillon
  • 500 g mascarpone
  • 0 enkele sneden roggebrood
  • 0 boter

Benodigdheden

  • keukentouw
  • een elektrische staafmixer
  • een puntzeef

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.

Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof ze aan in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Doe de knoflook bij de uien.

Snijd de courgettes in de lengte in twee en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof het aan met de uien en knoflook.

Haal de kroontjes van de tomaten. Snijd ze grof en doe de stukken bij de rest van de groenten.

Doe de tijm, rozemarijn en laurier in de soepketel en giet er het water bij. Doe er de blokjes bouillon bij.

Laat de soep ongeveer een uur pruttelen onder deksel op een laag vuur.

Haal de kruiden uit de soep. Mix met een staafmixer.

Giet de soep door een zeef. Schep met een pollepel de soep in de puntzeef en duw ze erdoor met een kleine pollepel.

Laat de mascarpone smelten in de soep.

Snijd het brood in blokjes en bak het bruin in een klontje boter.

Serveer de soep met croutons.

Courgettesoep met tomaat en mascarpone