Cordon bleu van zeeduivel met mimolette

Zeeduivel of lotte is een ideale vis om te combineren met vlees. Hij heeft stevig vlees dat je gemakkelijk kan klaarmaken en veel smaken verdraagt. Jeroen maakt er een cordon bleu van die hij serveert met een selder-peterseliestoemp.

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 1 selder
  • 2 ui
  • 1 bussel peterselie
  • 1 citroen
  • 0 boter
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 600 g zeeduivel
  • 2 plak Mimolette kaas
  • 4 plak ham
  • 3 eetlepel bloem
  • 3 ei
  • 50 g paneermeel
  • 0 olie
  • 0 boter
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

  • tandenstokers
  • een pureestamper

Partners

Bereiding

Selder-peterseliestoemp

Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.

Maak de selder schoon en verwijder eventueel de lange draden. Snipper de stengels fijn.

tip
Gooi de kontjes van de selder niet weg, maar verwijder eventuele bruine stukjes en snipper ze ook fijn. Ze geven veel smaak.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Smelt een klont boter in een kookpot en stoof de uien. Doe er de selder en de aardappelen bij en laat even mee stoven.

Giet een scheutje water bij de aardappelen en groente en zet een deksel op de kookpot. Laat alles op een zacht vuur garen.

De cordon bleu van zeeduivel

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verdeel de ham over de plakken kaas. Snjid de plakken in gepaste stukken.
Verdeel de vis in vier porties en snijd elke portie doormidden tot een envelopje. Leg de vis open op het werkblad.
Leg een plakje kaas met ham op de visfilet en vouw dicht. Steek vast met een tandenstoker.
Doe bloem in een bord. Klop de eieren los met een scheutje olie in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord.
Kruid de vis met peper en zout. Haal hem door de bloem, de eieren en het paneermeel.
Verwarm een scheut olie met een klontje boter in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin.
Leg de cordon bleus in een ovenschaal en laat ongeveer 7 minuten verder garen in de oven.

Afwerken en serveren

Doe een klont boter bij de aardappelen en selder. Plet met een pureestamper.
Spoel de peterselie en snipper hem fijn. Roer hem door de stoemp. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
Haal de tandenstokers uit de cordon bleus en serveer de vis met stoemp.
Cordon bleu van zeeduivel met mimolette