Cobbler met mango en kokos

Cobbler is een Engels dessert dat zijn naam te danken heeft aan de opbouw van het dessert. Het deeg wordt namelijk bovenop het fruit geschept met behulp van een ijsschep als kasseistenen (cobblestones) naast elkaar. Het dessert is vergelijkbaar met een crumble, maar het deeg wordt hier bereid met room in de plaats van boter. Dat zorgt ervoor dat de crumble zachter blijft.

Ingrediënten

  • 2 mango
  • 30 g maïszetmeel
  • 100 g kristalsuiker
  • 190 g bloem
  • 2 koffielepel bakpoeder
  • een snuif zout
  • 60 g kokossuiker
  • 50 g kokospoeder
  • 250 ml room
  • ijs

Benodigdheden

  • Een keukenmachine
  • een ijsschep
  • een ovenschaal

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de mango’s en snijd ze in stukken.

Leg de stukken mango in een mengkom en doe er de maiszetmeel bij, gevolgd door de suiker. Meng alles onder elkaar en stort uit in een ovenschaal.

Meng de bloem onder het bakpoeder, de snuif zout, de kokossuiker, het kokospoeder en de room in een mengkom.

Leg met behulp van een ijsschep bolletjes deeg op het fruit in de ovenschaal.

Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven.

Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven.

Serveer de cobbler op een bord en werk af met sorbet of roomijs.

Cobbler met mango en kokos