Cobbler met fruit en yoghurtijs

Fans van crumble zullen deze Amerikaanse variant zeker ook lusten. Dit dessert is namelijk op dezelfde manier opgebouwd: een heerlijke laag fruit met een krokante deegkorst erbovenop. Bij een cobbler bestaat de korst niet uit kruimels maar wel uit bolletjes deeg die eruitzien als kasseistenen. Dat verklaart waarschijnlijk de naam van dit zomers nagerecht.

Ingrediënten

  • 250 g pruim
  • 200 g braambes
  • 200 g aardbeien
  • een klontje boter
  • 100 g vanillesuiker
  • 30 g maïzena
  • 190 g bloem
  • 60 g kristalsuiker
  • 30 g amandelpoeder
  • zout
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 360 ml room
  • yoghurtijs

Benodigdheden

  • een keukenmachine met deeghaak
  • een ovenschaal
  • een maatbeker
  • een ijsschep

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Maak het fruit schoon en snijd de pruimen en aardbeien in stukken.

Vet de ovenschaal in met een klontje boter en verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal.

Meng de vanillesuiker en de maïzena onder het fruit.

Weeg de bloem, de suiker en het amandelpoeder af en doe het in de mengkom van de keukenmachine.

Voeg het bakpoeder, een snuifje zout en de room toe. Meng alles tot een luchtig deeg.

Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze bovenop het fruit in de ovenschaal.

Bak de cobbler 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Serveer de warme cobbler met een bolletje yoghurtijs. Smakelijk!

Cobbler met fruit en yoghurtijs