Club sandwich van pumpernickel met courgette, koolrabi en mierikswortel

Dunne plakjes donkerbruin roggebrood met cheddar, een dressing van mierikswortel, plakjes gegrilde courgette en gemarineerde koolrabi vormen samen een leuke en smakelijke lunch die de lente meteen in huis brengt. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • een scheut olijfolie
  • 1 citroen
  • zwarte peper
  • keukenzout
  • 2 courgette
  • flinke scheut olijfolie
  • grof zout
  • een snuif oregano
  • 4 eetlepel ricotta
  • 2 koffielepel mierikswortelpasta
  • een snuif zwarte peper
  • keukenzout
  • 0.5 teentje look
  • 0.25 bussel bieslook
  • 12 plak pumpernickel
  • 8 plakjes cheddar
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 2 stengel lente-ui
  • 1 bakje tuinkers
  • enkele takjes platte peterselie

Benodigdheden

  • mandoline
  • grillpan
  • broodmes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voorbereiding:

Schil de koolrabi en snijd de helft ervan op de mandoline in hele dunne plakjes.

Leg de plakjes in een kom en sprenkel er olijfolie en het citroensap over. Kruid met peper en zout en laat de plakjes even marineren.

Laat de grillpan heet worden. Spoel de courgettes en snijd de helft ervan in plakken. Leg de plakken in een kom. Sprenkel er flink wat olijfolie over, kruid met grof zout en peper. 

Gril de courgetteplakken aan beide kanten. Hou ze apart op een ovenplaat en kruid ze met de oregano.

Mierikswortelcrème:

Schep de ricotta en de mierikswortelpasta in een kom en kruid met peper en zout.

Pers er het citroensap bij.

Pel de look en rasp het bij de ricotta. Snipper de bieslook fijn en voeg hem toe. Meng alles mooi onder elkaar.

Sandwich:

Leg een plakje pumpernickel op een plank en smeer er een laag mierikswortelcrème op. Leg er vervolgens een sneetje cheddar, wat gemarineerde koolrabi en enkele plakjes gegrilde courgette op.

tip Snijd alles op de vorm van de plakken brood.

Leg er een nieuw plakje brood op en herhaal deze handelingen drie keer, tot je een mooie club sandwich hebt. Eindig met een sneetje pumpernickel.

Salade en afwerking:

Snijd de overige courgette en de rest van de koolrabi in dunne sliertjes.

Doe de sliertjes of plakjes in een kom en sprenkel er de olijfolie en de witte wijnazijn over.

Snipper de lente-ui en de peterselie fijn en voeg ze toe, gevolgd door de tuinkers. Kruid met peper en zout en meng de salade goed.

Snijd de club sandwich in gelijke stukken en leg ze op een bord. Serveer de salade erbij.

Club sandwich van pumpernickel met courgette, koolrabi en mierikswortel