Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen

Een clafoutis met heerlijke Haspengouwse kersen en een twist van chocolade. 

Ingrediënten

  • 300 g kersen op sap
  • 5 ei
  • 100 g bloem
  • 80 g kristalsuiker
  • 2 koffielepel pistachepasta
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 1 dopje vanille-extract
  • 1 snuifje zout
  • 1 klont boter
  • 1 handvol pistachenoten
  • 100 g chocolade
  • 1 snuif bloemsuiker

Benodigdheden

  • Kleine ovenschaaltjes
  • Een taartvorm van 10 cm

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de kersen op sap uitlekken.

Klop 5 eieren los. Doe er de bloem en de kristalsuiker bij. Je mag hier ook bruine suiker gebruiken. Voeg er de pistachepasta de bakpoeder aan toe en klop het goed op.

Giet de melk en de room bij het beslag en klop op. Voeg er een snuifje zout en een dopje vanille-extract aan toe.

Smeer de bakvormen in met boter op kamertemperatuur.

Leg enkele kersen op de bodem van iedere bakvorm. Strooi er fijngehakte pistachenoten over.

Verdeel het beslag over de vormen.

Strooi er fijngehakte chocolade over. Zet de bakvormen ongeveer 25 minuten in de oven.

Haal de bakvormen uit de oven als ze gaar zijn. Strooi er bloemsuiker over en serveer.

Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen