Citroentiramisu

Wie het moeilijk vindt om nog origineel uit de hoek te komen met een dessertschotel tiramisu, moet dit recept eens proberen. De amaretto en lange vingers worden vervangen door limoncello en citroenkoekjes. Minstens even geslaagd als de klassieke tiramisu, maar ook lekker fris!

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 citroen
  • 500 g mascarpone
  • 0 een scheut limoncello
  • 150 g citroenkoekje
  • 0 bloemsuiker

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een schaal van ongeveer 30x20 cm

Partners

Bereiding

Bereiding

Scheid de eieren (bewaar het eiwit) en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de suiker toe en laat de machine enkele minuten draaien draaien tot je een bleek schuimig mengsel krijgt: een 'ruban’.

Doe opnieuw wat suiker in een steelpannetje. Knijp er het sap van de citroenen bij. Verwarm het mengsel op het vuur zodat de suiker kan oplossen.

Giet het gezoete citroensap bij de ruban. Laat de machine intussen verder draaien.

Schep er ook de mascarpone bij en laat de machine alles mengen op matige snelheid.

Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig onder het mascarponemengsel.

Giet een flinke scheut limoncello in een kommetje.

Doop de citroenkoekjes kort in de limoncello. Schik ze naast elkaar in één laag in de schaal waarin je de tiramisu zal serveren.

Spatel er een deel van het mascarponemengsel over en schik daarop een tweede laag koekjes die je in de limoncello hebt gedipt.

Spatel opnieuw een laag mascarponemengsel over de tweede laag koekjes en strijk het oppervlak glad. Bouw nog een derde laag op dezelfde manier.

Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

Werk de tiramisu net voor het serveren af met wat bloemsuiker.

Citroentiramisu