Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een springvorm met een diameter van 24 cm en 6 cm hoog een keukenmachine met een klopper een garde een bunsenbrander

Bereiding

De bodem

Smelt de boter.

Mix de koekjes in de blender. Roer er de gesmolten boter door.

Bekleed de bodem van een springvorm met plastic folie. Schep er het ‘deeg’ op en duw wat plat met een spatel.

Laat minstens 15 minuten – en bij voorkeur langer – opstijven in de koelkast.

De vulling

Week de gelatine in koud water.

Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.

Rasp de schil van 2 citroenen. Doe de zeste bij de ruban.

Pers alle citroenen. Verwarm het sap in een steelpan op het vuur. Knijp de gelatine uit en smelt de geweekte gelatine in het citroensap. Zeef indien nodig.

Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het citroensap.

Doe het sap bij de ruban en laat de keukenmachine rustig draaien.

Spatel de plattekaas door de ruban.

Klop de room op tot yoghurtdikte met een garde en roer hem door het kaasmengsel.

Neem de bodem uit de koelkast en bestrijk met een laagje sinaasappelmarmelade.

TIP

Je kunt natuurlijk ook een andere jam gebruiken of de confituur helemaal weglaten.

Stort de vulling op de bodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

De meringue

Klop de eiwitten stijf. Voeg er lepel per lepel de suiker aan toe.

Afwerken en serveren

Haal de taart uit de koelkast en neem ze voorzichtig uit de vorm.

Schep (of spuit) de meringue op de taart.

Werk af met een bunsenbrander.

Verwarm het mes om de taart te snijden in warm water.

4 personen

40 minuten + 2 uur opstijven

Benodigdheden:

een springvorm met een diameter van 24 cm en 6 cm hoog een keukenmachine met een klopper een garde een bunsenbrander

Ingrediënten

Citroenkaastaart met sinaasappelmarmelade en meringue

Een eenvoudige citroen-kwarktaart met een bodem van chocolate chip cookies. De taart hoeft niet in de oven maar stijft op in de koelkast. Een perfect vieruurtje of dessert.

Bereiding

De bodem

Smelt de boter.

Mix de koekjes in de blender. Roer er de gesmolten boter door.

Bekleed de bodem van een springvorm met plastic folie. Schep er het ‘deeg’ op en duw wat plat met een spatel.

Laat minstens 15 minuten – en bij voorkeur langer – opstijven in de koelkast.

De vulling

Week de gelatine in koud water.

Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.

Rasp de schil van 2 citroenen. Doe de zeste bij de ruban.

Pers alle citroenen. Verwarm het sap in een steelpan op het vuur. Knijp de gelatine uit en smelt de geweekte gelatine in het citroensap. Zeef indien nodig.

Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het citroensap.

Doe het sap bij de ruban en laat de keukenmachine rustig draaien.

Spatel de plattekaas door de ruban.

Klop de room op tot yoghurtdikte met een garde en roer hem door het kaasmengsel.

Neem de bodem uit de koelkast en bestrijk met een laagje sinaasappelmarmelade.

TIP

Je kunt natuurlijk ook een andere jam gebruiken of de confituur helemaal weglaten.

Stort de vulling op de bodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

De meringue

Klop de eiwitten stijf. Voeg er lepel per lepel de suiker aan toe.

Afwerken en serveren

Haal de taart uit de koelkast en neem ze voorzichtig uit de vorm.

Schep (of spuit) de meringue op de taart.

Werk af met een bunsenbrander.

Verwarm het mes om de taart te snijden in warm water.

Dagelijkse Kost een.be