Ciabatta pizza met ansjovis en pancetta

Met ciabatta maak je een supersnelle en lekkere pizza. Jeroen legt de basis met een eenvoudige tapenade van tomaat en ansjovis. Hij werkt de krokante snack af met pancetta en smeuïge buffelmozzarella. Zuiderse kost voor een winterse dag.

Ingrediënten

  • 3 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 100 g pijnboompitten
  • 0.25 teen look
  • 2 eetlepel zwarte olijven
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • enkele blaadjes basilicum
  • basilicum
  • 3 ansjovisfilets
  • 30 g tomatenpuree
  • peper
  • 12 sneetjes pancetta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • gedroogde oregano
  • rucola
  • balsamicoazijn

Benodigdheden

  • een hakmolen
  • keukenpapier
  • een bakplaat

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Breng een ruime pot water aan de kook.

Gebruik het kokende water om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water.

kookvraag
Emonderen

Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.

Kneus en pel de knoflook. Snijd de ciabatta open en smeer het brood in met het rauwe teentje. Besprenkel met olijfolie.

Leg de ciabatta op de bakplaat. Plaats de bakplaat onder de ovengrill en laat de ciabatta kort toasten. (De duurtijd is afhankelijk van je type oven, dus controleer regelmatig even het resultaat.)

Zet een pan op een matig vuur en strooi er de pijnboompitten in. Blijf in de buurt terwijl de pitjes licht roosteren. Schud ze regelmatig even op, na een paar minuten hebben ze een goudgele kleur. Laat uitlekken op keukenpapier.

Doe de pijnboompitten in de hakmolen met de knoflook, de olijven, de zongedroogde tomaten en de verse basilicum (blaadjes én takjes).

Voeg ook de ansjovisfilets toe.

Snijd de ontvelde tomaten in kwarten en haal de pitjes eruit. Doe het vruchtvlees mee in de hakmolen.

Voeg de tomatenpuree toe en mix alles tot een gladde tapenade. Proef en kruid naar smaak met peper.

Smeer het krokante brood in met de tapenade. Verdeel de pancetta over de tapenade en schuif de ciabatta meteen weer onder de grill (ongeveer 5 minuten op 180 °C).

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over het spek. Kruid met een snuif oregano en besprenkel met olijfolie.

Bak de ciabatta nog zo’n 10 minuten af in de warme oven.

Werk deze snelle pizza af met een toef rucola, enkele blaadjes basilicum en een scheutje balsamicoazijn.

Ciabatta pizza met ansjovis en pancetta