
Een ‘wild broodje’ met hert, peren en zelfgemaakte ketchup van veenbessen: eenvoudig maar ook bijzonder.
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 sjalot
- 200 g veenbessen
- 1 eetlepel gember
- 1 dl suikersiroop
- 1 dl rode wijn
- 400 g hertenfilet
- peper
- zout
- 2 peer
- 1 ciabatta
- 1 bussel waterkers
- perensiroop
- grof zout
- enkele walnoten
Benodigdheden
- een hakmolen met S-vormig mes
- huishoudfolie
- een barbecue
Bereiding
De ciabatta met gegrild hert
Verhit de barbecue.
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
Doe er de veenbessen, gekonfijte gember, suikersiroop en rode wijn bij. Laat de veenbessen garen.
Kruid de hertenfilet aan beide kanten met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over.
Schil de peren en snijd ze in plakjes. Gebruik eventueel een mandoline. Sprenkel er wat olijfolie over.
Mix de veenbessen in de hakmolen en duw het mengsel door een zeef met de bolle kant van een lepel. Dek de ketchup af met huishoudfolie. Duw de folie tot tegen de ketchup en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd het brood in stukken en sprenkel er olijfolie over.
Grill het vlees aan beide kanten 5 minuten op de barbecue.
Grill intussen de plakjes peer en het brood.
Haal het vlees van het rooster, draai het om en laat rusten.
Spoel de waterkers.
Besmeer een stuk brood met perensiroop. Leg er een toef waterkers op en sprenkel er wat olijfolie over.
Snijd het vlees in plakjes van 1 cm. Leg een paar plakjes op de waterkers en kruid met grof zout en peper.
Werk af met plakjes gegrilde peer, een beetje veenbessenketchup en geraspte walnoot.