Churros met gepimpte hazelnootpasta

Wij hebben onze smoutebollen, de Spanjaarden hebben churros. Deze langwerpige, krokante snack is zoet van smaak en krijgt een krokante korstje tijdens het frituren. Bestrooi ze met wat bloemsuiker en serveer er een chocolade- of hazelnootdip bij voor een onweerstaanbaar resultaat! 

Ingrediënten

  • 3.5 dl water
  • 120 g boter
  • 180 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 ei
  • 1 vanillestokje
  • zout
  • 3 eetlepel hazelnootpasta
  • 100 g M&M's
  • bloemsuiker

Benodigdheden

  • een garde
  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een friteuse een spuitzak met een (redelijk grote) gekartelde spuitmond

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De churros

Breng water met boter aan de kook.

Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een mes. Doe ze bij het water met boter.
Roer er met een garde de suiker door en meng er dan beetje bij beetje de bloem door. Zet het vuur zachter zodra het mengsel dik wordt. Roer verder met een houten lepel of spatel. Voeg er een klein snuifje zout aan toe.
Doe het deeg in de kom van de keukenmachine en laat draaien. Meng er een ei door. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
Stop de spuitmond in de spuitzak en schep er het deeg in.
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
Spuit het deeg in lange slierten rechtstreeks in het frituurvet. Bak de churros in ongeveer 2 minuten goudbruin.
Haal de churros uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Chocoladedip

Breng water in een kookpot aan de kook.
Doe de hazelnootpasta in een kom die op de kookpot past en smelt au bain marie.
Hak de M&M’s fijn of plet ze in een vijzel. Roer ze door de gesmolten hazelnootpasta.

Afwerken en serveren

Bestrooi de churros met bloemsuiker.
Serveer ze warm met de chocoladedip.
Churros met gepimpte hazelnootpasta