Chowder van asperges, prei, mais en gerookte makreel

Een fluweelzachte soep met prei, asperges en gerookte makreel in de hoofdrol. Naar goede gewoonte werkt Jeroen deze chowder af met wat room en snippers bieslook.

 

Ingrediënten

  • 4 preistengel
  • 1 bussel witte asperges
  • 3 ajuin
  • 3 teentje knoflook
  • boter
  • 3 aardappel
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes oregano
  • 4 blaadje laurier
  • 1 blikje maïs
  • 0.5 gerookte makreel
  • 2 dl room
  • 0.5 bussel bieslook
  • 4 eetlepel zure room

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de prei onder koud water.

Schil de asperges. Breng ze samen met de schillen van de asperges aan de kook in een pot gezouten water.

Laat een klont boter smelten in een grote pot. Pel de uien en de look, snijd grof en stoof aan in de boter.

Snijd het wit van de prei grof en voeg de stukken toe aan de uien en de look. Schil vervolgens ook de aardappelen, snijd in grove stukken en voeg toe.

Maak een kruidentuil en voeg toe.

Giet het kookvocht van de asperges bij de stovende groenten en breng het geheel aan de kook.

Schep de gare asperges tussen de schillen uit. Snijd ze in twee. Houd de bovenste helften van de asperges apart en snijd deze in kleinere stukjes.

Voeg de onderste helften van de asperges toe aan de soep en laat ze meekoken.

Snijd het groen van de prei fijn en bewaar het met de stukjes asperge als garnituur.  Giet vervolgens ook de maïs af. 

Kuis de makreel en breek het visvlees in stukjes.

Kruid de soep met een snuif witte peper en een flinke snuif zout en voeg de room eraan toe.

Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep. Schep de maïs, de prei en de stukjes asperge in de soep.

Lepel wat soep in een kom en werk het geheel af met fijngesneden bieslook, stukjes gerookte makreel en een toefje zure room.

Chowder van asperges, prei, mais en gerookte makreel