Chop choy met spiering en noedels

Een snel eenpansgerecht waar je veel oosterse smaken in zal terugvinden. Chop choy betekent letterlijk ‘gemengde groenten’, dus je kan er alle kanten mee uit. Met de malse stukjes gebakken varkensvlees en de overvloed aan groenten heb je in geen tijd een evenwichtige maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten

  • 4 eetlepel sojasaus
  • 2 dl rijstwijn
  • 2 eetlepel oestersaus
  • 1 dl water
  • 1 koffielepel maïzena
  • 200 g sluimererwten
  • 2 wortel
  • 1 ajuin
  • 100 g oesterzwam
  • 300 g sojascheuten
  • een flinke scheut arachideolie
  • 600 g varkensspiering
  • 40 g gember
  • 2 teentjes look
  • 400 g eiernoedels
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 bussel lente-uien

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de sojasaus met de rijstwijn en de oestersaus in een steelpannetje en breng de saus aan de kook. Los de maïzena op in wat water en roer dat onder de saus.

Snijd de groenten grof: sluimererwten, de oesterzwammen en de ui. De wortelen snijd je in schijfjes. Doe de gesneden groentjes en de sojascheuten in een kom.

Zet een wok op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Snijd het vlees in blokjes en kleur de blokjes in de hete olie. Kruid met peper en zout.

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar. Schil de gember en de look en snijd beiden fijn.

Schep het vlees uit de pan en houd het even apart. Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de wok en bak er de uien, de wortelen en de oesterzwammen in. Voeg de fijngesneden look en gember toe, gevolgd door een lepel sambal.

Roer alles goed door elkaar en voeg de sluimererwten en de sojascheuten toe, gevolgd door de blokjes varkensvlees.

Roer alles op een hoog vuur onder elkaar en voeg de saus eraan toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar.

Giet de noedels af en schep wat in een bord. Schep er een royale portie gebakken groenten met varkensvlees bij en werk af met wat fijngesneden lente ui.

Chop choy met spiering en noedels