Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een keukenmachine vershoudfolie een vel bakpapier of een siliconenmatje

Bereiding

Chocolate chip cookies

Zorg ervoor dat je de boter op tijd uit de koelkast haalt. Jeroen gebruikt ze in dit recept op kamertemperatuur.

Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de mengbeker van de keukenmachine. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten voor het deeg goed afweegt.

Plaats het hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine en meng alle ingrediënten op lage snelheid.

Snij de malse boter in stukjes en voeg die één voor één toe aan de droge ingrediënten. Doe ook het ei in de pot met beslag.

Snij eventueel een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Voeg de vanillezaadjes toe aan het beslag.

Laat de machine even op hogere snelheid draaien, totdat je een egaal vast koekjesdeeg krijgt.

Breek de chocolade en hak ze in stukjes met een mes. Zorg ervoor dat de chocolade niet al te fijn gehakt is. De stukjes chocolade in zo'n cookie moeten groot genoeg zijn.

Voeg de chocolade bij het deeg en laat de machine alles mengen.

Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep het deeg erop. Verpak de homp deeg in de folie en laat deze een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje.

Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm. Schik ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.

Druk alle balletjes plat tot een reeks koekjes die precies even groot zijn.

Bak de koekjes 20 minuten lang in de oven van 175°C.Let op: de baktijd kan afhankelijk zijn van het type oven. Controleer dus regelmatig even het resultaat.

4 personen

120 minuten (incl. rust- en baktijd)

Benodigdheden:

een keukenmachine vershoudfolie een vel bakpapier of een siliconenmatje

Ingrediënten

Chocolate chip cookies

Een chocolate chip cookie is zo ongeveer het meest klassieke Amerikaanse koekje dat er bestaat. Een grote chocoladeproducent bood Ruth Wakefield levenslang gratis chocolade, als hij in ruil haar recept voor de koekjes op de verpakking mocht afdrukken. Van het een kwam het ander, en intussen is de lekkernij wereldberoemd.

Met de hoeveelheden in dit recept maak je vier koekjes per persoon.

Bereiding

Chocolate chip cookies

Zorg ervoor dat je de boter op tijd uit de koelkast haalt. Jeroen gebruikt ze in dit recept op kamertemperatuur.

Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de mengbeker van de keukenmachine. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten voor het deeg goed afweegt.

Plaats het hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine en meng alle ingrediënten op lage snelheid.

Snij de malse boter in stukjes en voeg die één voor één toe aan de droge ingrediënten. Doe ook het ei in de pot met beslag.

Snij eventueel een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Voeg de vanillezaadjes toe aan het beslag.

Laat de machine even op hogere snelheid draaien, totdat je een egaal vast koekjesdeeg krijgt.

Breek de chocolade en hak ze in stukjes met een mes. Zorg ervoor dat de chocolade niet al te fijn gehakt is. De stukjes chocolade in zo'n cookie moeten groot genoeg zijn.

Voeg de chocolade bij het deeg en laat de machine alles mengen.

Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep het deeg erop. Verpak de homp deeg in de folie en laat deze een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje.

Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm. Schik ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.

Druk alle balletjes plat tot een reeks koekjes die precies even groot zijn.

Bak de koekjes 20 minuten lang in de oven van 175°C.Let op: de baktijd kan afhankelijk zijn van het type oven. Controleer dus regelmatig even het resultaat.

Dagelijkse Kost een.be