Het perfecte feelgoodontbijt voor als je eens met het verkeerde been uit bed stapt. Jeroen maakt meteen een hoop wafels waar je meerdere dagen zoet mee bent.

Ingrediënten

  • 400 g boter
  • 300 g kristalsuiker
  • 500 g bloem
  • 0 zout
  • 0.5 koffielepel bakpoeder
  • 6 ei
  • 1 vanillestokje
  • 200 g chocolate chips
  • 0 een scheutje melk
  • 1 banaan

Benodigdheden

  • een wafelijzer
  • een garde
  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk

Partners

Bereiding

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus hou dit in de gaten.

Doe de bloem, de suiker en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Laat draaien op lage snelheid tot alles goed gemengd is.

Giet er langzaam de gesmolten boter bij. Voeg ook het bakpoeder toe en kneed in de keukenmachine.

Breek de eieren een voor een in de kom. Laat de machine draaien tot je het perfecte wafelbeslag krijgt.

Snijd de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe deze bij het mengsel.

Voeg ook de chocolade chips toe en laat de machine verder draaien.

Laat het beslag minstens een uur afkoelen in de koelkast.

Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.

Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een stevige bal uit.

Leg de bal beslag in het wafelijzer en bak tot een goudbruine wafel. Gebruik een (prik)vork om de wafel uit het ijzer te halen. Ga door tot het beslag op is.

Zet een steelpannetje op een zacht vuur met een bodem melk. Voeg wat chocolate chips toe en roer ze met een garde door de melk tot de chocolade weggesmolten is.

Snijd de banaan in plakjes.

Laat de wafels even afkoelen en serveer ze met schijfjes banaan en chocoladesaus bovenop.