Chocoladerijsttaart met kokosmelk

Deze rijsttaart is perfect om na een stevige herfstwandeling te serveren. Ze smaakt dan twee keer zo lekker.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 0 een beetje bloem
  • 0 boter
  • 250 ml melk
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 vanillestok
  • 65 g dessertrijst
  • 90 g kristalsuiker
  • 50 g chocolade
  • 1 koffielepel cacaopoeder
  • 1 ei

Benodigdheden

  • een taartvorm met een diameter van 24 cm en 3 cm hoog
  • een garde
  • een taartrooster

Partners

Bereiding

Chocoladerijsttaart met kokosmelk

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Vet een taartvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en duw de randen goed aan. Snijd overtollig bladerdeeg weg.

Houd een paar eetlepels melk apart om het puddingpoeder in op te lossen. Breng de rest van de melk met de kokosmelk aan de kook.

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de melk. Leg ook de vanillestok in de melk.

Doe er de rijst en de suiker bij. 

Laat de rijst garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe om zodat de rijst niet aan de bodem plakt. Haal de vanillestok uit de rijstpap. 

Los het puddingpoeder op in de apart gehouden melk. Meng het door de rijstpap.

Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in de rijstpap. Roer er het cacaopoeder door.

Splits het ei. Roer de eierdooier door de rijst. Klop het eiwit tot schuim met een garde en spatel het ook door de rijst.

Stort de rijstpap in de bladerdeegbodem.

Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Chocoladerijsttaart met kokosmelk