
Met dit dessert verover je menig mannenhart: chocoladepudding met mokka-ijs, een verse sabayon met een vleugje scotch, én een krokante sigaar.
Ingrediënten
- 4 ei
- 40 g suiker
- 25 g puddingpoeder
- 5 dl melk
- 100 g chocolade
- 1 vanillestokje
- 5 ei
- 2 eierdopje suiker
- 1 eierdopje vanillesuiker
- 1 eierdopje whisky
- 3 eierdopje sinaasappelsap
- 80 g koekjessigaar
- 5 dl mokka-ijs
Benodigdheden
- een keukenmachine met klopper (of een handmixer)
- een maatbeker
- een ijsschep
- 5 grote bolle wijnglazen (of evenwaardig)
Bereiding
Voor de pudding
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine.
Voor de sabayon
Scheid de eieren en doe de dooiers in een pot. Het eiwit gebruik je niet. Bewaar een eierdopje (halve eierschaal) om de rest van de ingrediënten af te meten.
Voeg de klassieke suiker en de vanillesuiker toe en kluts het mengsel alvast los.
Voeg de dopjes whisky en sinaasappelsap toe. Gebruik bij voorkeur versgeperst sap.
Klop het koude mengsel eerst luchtig met de garde en zet het op een zacht vuur. Klop onophoudelijk in een 8-vorm of draai je pan van links naar rechts tijdens het klopwerk. Dit vraagt wat inspanning! Ga door tot je een luchtige sabayon krijgt waarin de garde sporen achterlaat.