Chocoladecake met vanille-ijs en gezouten karamelsaus

Een huis dat geurt naar versgebakken cake, dat is pas thuiskomen! Met deze cake zal het gegarandeerd het geval zijn. In dit nagerecht gebruikt Jeroen heel klassieke smaken voor een lekker dessertje: chocolade, vanille en karamel. Een hemelse combinatie!

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 350 g witte suiker
  • 270 g boter
  • 40 g cacaopoeder
  • 200 g bloem
  • een snuif keukenzout
  • 100 g pure chocolade
  • 1 dl room
  • een snuifje grof zout
  • vanille-ijs

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot ruban.

Verwissel de klopper met de K en voeg de boter er in stukjes aan toe. Laat de machine even kloppen en voeg de bloem, de cacao en het zout eraan toe. Laat het beslag nog even kloppen.

Snijd de chocolade in stukjes en meng ze onder het beslag.

Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat ze afkoelen eens klaar.

Breng de suiker met een scheutje water aan de kook en laat de suiker karameliseren en lichtjes kleuren. Blus de karamel met een klein scheutje water.

Haal de karamel van het vuur en voeg de boter en de room eraan toe. Voeg er een snuifje grof zout aan toe en laat de karamelsaus wat afkoelen.

Verkruimel wat van de cake tussen je handen op een bordje. Serveer de verkruimelde cake met een bolletje vanille-ijs en wat karamelsaus.

Chocoladecake met vanille-ijs en gezouten karamelsaus