
Een cake met drie lagen biscuit en daartussen slagroom, pindakaas en banaan. Meer dan een zoete zonde waard!
Ingrediënten
- 6 ei
- 200 g kristalsuiker
- 40 g boter
- 200 g bloem
- 2 eetlepel cacaopoeder
- 1 koffielepel bakpoeder
- een snuif zout
- 1 dopje vanille-extract
- 3 dl slagroom
- 20 g bloemsuiker
- 1 dopje vanille-extract
- pindakaas
- 2 banaan
- een handvol pinda's
- 50 g chocolade
Benodigdheden
- een springvorm met een diameter van 20 cm en 8 cm hoog
- een keukenmachine met klopper
- een gekarteld mes
Bereiding
De biscuit
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten schuimig in de keukenmachine.
Smelt de boter op het vuur maar laat niet kleuren.
Meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder.
Doe een snuifje zout bij het eier-suikermengsel. Zeef er de bloem met de cacao bij en spatel voorzichtig om.
Doe het vanille-extract bij het beslag en meng er ten slotte de gesmolten boter en het bakpoeder door.
Giet het beslag in de springvorm.
Bak de biscuit 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de biscuit gaar is.
Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.
De afwerking
Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker en het vanille-extract.
Haal de biscuit uit de vorm en snijd hem in drie lagen met een gekarteld mes.
Smeer een laag pindakaas op het onderste deel. Verdeel er een wat dikkere laag slagroom over.
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg plakjes banaan op de slagroom.
Smeer pindakaas op de middelste laag. Leg ze op de plakjes banaan. Doe er weer slagroom en plakjes banaan op.
Leg de bovenste laag biscuit op de banaan en smeer er slagroom op. Leg er de resterende plakjes banaan op.
Hak de pinda’s fijn en rasp de chocolade.
Bestrooi de biscuit met pinda’s en geraspte chocolade.