Chocolade panna cotta met chocoladecrumble

De echte Italiaanse dessertklassieker maar dan met chocolade. Jeroen maakt de panna cotta op een klassieke manier, maar voegt er een frisse toets van munt aan toe. Om het geheel wat krokanter te maken wordt de panna cotta vergezeld met een chocoladecrumble. Helemaal niet moeilijk om te maken en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 3 gelatineblaadje
  • 2.5 dl room
  • 2.5 dl melk
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 30 g kristalsuiker
  • 125 g pure chocolade
  • enkele takjes munt
  • 30 g hazelnoten
  • 30 g bloem
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Benodigdheden

  • Vormpjes voor panna cotta

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Doe de melk met de room in een steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.

Voeg de suiker toe aan de melk en de room. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat hem oplossen in de melk met de room. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze ook mee op. Voeg tot slot de munt toe en laat de munt rustig zijn smaak afgeven.

Stort het beslag, via een zeefje, in de panna cottavormpjes en laat de panna cotta’s minstens 2 uur opstijven.

Doe de hazelnoten in de pot van de blender en mix het geheel fijn.

Meng de hazelnoten met de bloem, de boter, de suiker en het cacaopoeder in een kom tot een kruimelig deeg.

Stort het deeg op een ovenschaal en bak de crumble 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de crumble nadien afkoelen.

Breng wat water aan de kook en dompel de panna cotta vormpjes kort in het hete water. Draai het vormpje om op een bord en laat de panna cotta eruit glijden. Werk de panna cotta af met wat chocoladecrumble en een takje munt.

Chocolade panna cotta met chocoladecrumble