Chipolata met witte kool in witte saus

Vlees met patatjes en groenten zoals we het allemaal graag hebben. Jeroen combineert gebakken chipolata met witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen. Dit is echt nog eens pure Dagelijkse kost!

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 4 chipolata
  • 0.5 witte kool
  • 80 g boter
  • 70 g bloem
  • 4 dl melk
  • een snuifje nootmuskaat
  • 100 g Emmentaler
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • enkele druppels citroensap

Benodigdheden

  • mandoline

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.

Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.

Laat de boter smelten in een grote pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beiden tot een stevige roux en voeg het kookvocht van de witte kool er al roerend bij. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.

Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de chipolata’s op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.

Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas erin smelten. Voeg vervolgens nog enkele druppels citroensap en een eetlepel mosterd toe.

Meng de gare witte kool onder de saus.

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en doe ze op een bord. Schep tenslotte de witte kool in kaassaus en een chipolata bij op het bord.

Chipolata met witte kool in witte saus