Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten

De keuken van Dagelijkse kost vult zich met de geur van gebakken chipolata’s. Jeroen serveert de worst met een smeuïge puree van witte bonen en in rode wijn gekonfijte sjalotten. Voeg steeds een aardappel of twee toe aan de bonenpuree, anders weegt de puree te zwaar op de maag. 

Ingrediënten

  • 400 g aardappel
  • zout
  • boter
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 4 sjalot
  • rode wijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadje
  • peper
  • 1 kleine bokaal witte bonen
  • 1 teentje look
  • 4 chipolata
  • 2 eetlepel graanmosterd
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 koffielepel scherpe mosterd
  • een snuif nootmuskaat
  • enkele plukjes waterkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Laat een klont boter smelten in een pannetje op het vuur. Voeg er de suiker aan toe.

Snijd de sjalotten doormidden en leg ze met de vlakke klant naar beneden in de gesmolten vetstof. Laat de sjalotten even bakken.

Blus de sjalotten met de rode wijn tot ze ongeveer voor de helft onderstaan. Breng ze op smaak met de laurierblaadjes, de takjes tijm, peper en zout. Laat ze na ongeveer 5 minuten sudderen zonder deksel en vervolgens verder garen onder een deksel. 

Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze schoon. Laat ze meekoken met de aardappelen. Kneus een teentje look en kook ook mee met de groenten. 

Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de chipolata’s in aan.

Draai de sjalotten om in de pan.

Giet de aardappelen en de bonen af, voeg er een klont boter aan toe en plet tot een puree.

Breng de puree op smaak met de scherpe mosterd, de graanmosterd en de nootmuskaat.

Schep een toef puree op het bord, schik er de gekonfijte sjalotten naast en leg er een chipolata bij. Werk het bord af met wat waterkers en een lepeltje mosterd.

Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten