Chipolata met geplette aardappel, witte boontjes en kerstomaat

De verrassing in dit nazomers gerecht zijn waarschijnlijk de witte bonen. Toch gaan ze uitstekend samen met de gebakken chipolata, geplette patatjes en zoete kerstomaat. Een vleugje mosterd op de worstjes zorgt voor extra pit!

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen
  • zout
  • 200 g witte bonen
  • 2 sjalot
  • een scheutje lookolie
  • boter
  • 4 chipolata
  • 1 bakje kerstomaten
  • 2 eetlepel zure room
  • 1 bussel bieslook
  • een scheutje azijn
  • peper
  • mosterd
  • waterkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Kook de aardappelen ongeschild in een pot met gezouten water.

Laat de witte boontjes weken in water en kook ze daarna 30 minuten in gezouten water.

tip Witte bonen uit blik hoef je niet te koken. Laat ze wel even uitlekken in een vergiet voor je ze gebruikt.

Schil en snipper de sjalotjes fijn.

Verhit een scheut lookolie in een grote pan en stoof de sjalot.

Zet een tweede pan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Bak er de chipolata’s in.

Giet de aardappelen af en laat ze kort afkoelen onder koud water. Pel de aardappelen en snijd ze in stukjes.

Bak de aardappelen in de pan met de sjalotjes. Plet ze daarna met een vork.

Halveer de kerstomaten en meng ze samen met de zure room onder de geplette aardappelen.

Snipper de bieslook fijn en meng onder de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en een lekje azijn.

Smeer een dun laagje mosterd op de gebakken chipolata’s. Serveer ze met de aardappelen en een toefje waterkers.

Chipolata met geplette aardappel, witte boontjes en kerstomaat