Chinese kippensoep met kruidenomelet

Voor de liefhebbers van Aziatische soepen is deze een echte aanrader. Jeroen maakt een pittige Chinese soep boordevol groenten, noedels en heerlijke zwarte champignons. Geen betere manier om de week goed in te zetten dan een oosters getinte soep op maandag?

Ingrediënten

  • 40 g gember
  • 2 ajuin
  • 1 scheut arachideolie
  • 1 scheutje arachideolie
  • 3 teentje look
  • een flinke koffielepel sambal
  • 3 liter water
  • 1 dl sojasaus
  • 4 kippenbout
  • 100 g gedroogde Chinese zwarte champignons
  • 100 g noedels
  • 4 ei
  • 7 stengels selder
  • 3 wortel
  • 200 g sojascheuten

Benodigdheden

  • casserole of ruime kookpot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de uien en schil de teen gember.

Laat een scheut arachideolie heet worden in een casserole.

Snijd de ui in fijne ringetjes. Snijd de gember in julienne.

Stoof de ui en de gember aan in de hete vetstof.  

Pel en snijd de look fijn. Laat de look meestoven in de casserole.

Doe er de sambal bij en meng onder de stovende groenten. 

Giet het kokende water in de casserole en breng het geheel op smaak met de sojasaus.

Verwijder het vel van de kippenbouten en voeg ze vervolgens toe aan de soep. Laat de kippenbouten vervolgens 40 minuten rustig garen in de soep.

Doe de Chinese zwarte champignons en de Chinese noedels in aparte, ruime mengkommen. Zet beiden onder kokend water en laat ze rustig weken.

Kluts de eieren met een scheutje melk in een ruime mengkom. Meng er vervolgens de fijngesnipperde bieslook onder.  

Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje arachideolie in verwarmen.

Bak dunne omeletjes van het eiermengsel. Giet tussen de omeletjes door steeds een beetje extra arachideolie in de pan.

Spoel de selder onder koud water. Snijd de stengels selder in fijne stukken.

Schil de wortelen en snijd ze in julienne.

Haal de gare kippenbouten uit de bouillon.

Voeg de selder en de wortelen toe aan de bouillon, gevolgd door de gewelde zwarte champignons en de sojascheuten.

Pluk het vlees van de kippenbouten en voeg toe aan de bouillon.

Doe wat van de noedels in een diep bord en giet er vervolgens wat van de Chinese kippensoep over.

Snijd de kruidenomelet in reepjes en werk er het bord mee af.

Chinese kippensoep met kruidenomelet