Chinese hot and sour soep

Pittig, zoetzuur en tjokvol groenten. Dat is een goede omschrijving van deze bekende 'hot and sour' soep.

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 100 g shiitake
  • scheutje arachideolie
  • 2 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 40 g gember
  • 1 koffielepel sambal
  • 3 eetlepel sweet chilisaus
  • 6 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepel Ketjap Manis
  • 1 dl rijstazijn
  • 4 ei
  • 1 pakje babymaïs
  • 100 g sluimererwten
  • 200 g sojascheuten
  • 1 pakje tofu
  • 4 stengels lente-ui

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.

Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.

Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.

Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.

Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.

Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.

Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.

Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.

Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.

Chinese hot and sour soep