Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel

Breng de zon op je bord met deze vegetarische variant van lekkere Mexicaanse chili. Jeroen serveert daarbij een quesadilla gevuld met witte kool en schapenkaas van eigen bodem, Brebis de Brakel. Er schuilt heel wat arbeid achter de productie van deze heerlijke schapenkaas uit de Ardennen. Het eindresultaat is dan ook fenomenaal!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 zoete aardappel
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje rode bonen
  • 1 blikje maïs
  • 1 flinke snuif komijn
  • komijn
  • 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 flinke snuif paprikapoeder
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • een snuifje chilipoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 dl passata
  • 1 krop ijsbergsla
  • een scheut rode wijnazijn
  • peper
  • zout
  • 0.25 spitskool
  • 4 tortillavel
  • 400 g Brebis de Brakel
  • enkele jalapeño
  • enkele plukjes koriander
  • 1 limoen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de rode ui grof en stoof aan in de hete olie.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes en laat de groenten meestoven met de rode ui.

Spoel de rode bonen en de mais schoon. Laat meestoven met de groenten.

Breng de stovende groenten op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en paprikapoeder.

Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe, gevolgd door de laurierblaadjes, chilipoeder, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de passata. Laat de saus garen op een zacht vuur.

Snijd de ijsbergsla in reepjes en doe de sla in een mengkom. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Laat een ruime pan voorverwarmen op het vuur. 

Snijd een kwart uit de spitskool en snijd de kool fijn. Meng de spitskool in een mengkom met peper, zout, olijfolie en komijn.

Giet een likje olijfolie in de voorverwarmde pan. Leg er een tortillavel in. Bedek de helft van het vel met de spitskool, de geraspte brebis de Brakel en enkele jalapeño’s. Vouw de tortilla vervolgens dubbel en bak aan beide kanten.

Serveer de ijsbergsalade met enkele plukjes koriander en een partje limoen.

Laat de quesadilla uitlekken op een vel keukenpapier, snijd er een stuk van en schik deze naast de salade op het bord. Werk het geheel af met de chili sin carne.

Chili sin carne met zoete aardappel en quesadilla van witte kool met brebis de Brakel