Chili con carne met chorizo en gepocheerde eieren

Een stevige Mexicaanse stoofschotel met verse chorizo, rode bonen en gepocheerde eieren. Niet voor watjes, maar wel het perfecte comfort food.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 400 g chorizo
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 chilipeper
  • 2 rode paprika
  • gerookt paprikapoeder
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • 40 g tomatenpuree
  • een scheutje witte wijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 4 dl passata
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • zout
  • 400 g rode bonen
  • 1 ajuin
  • 250 g rijst
  • 2 laurierblaadje
  • 4 ei
  • 3 lente-uien
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De saus

Verwarm een scheutje olijfolie in een hoge pan op het vuur.

Snijd de chorizo in dikke plakken en bak ze in de olie.

Pel en snipper de ui. Stoof hem met de chorizo.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de knoflookpulp ook in de pan.

Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Stoof met de chorizo.

Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het ook in de pan.

Kruid met gerookt en gewoon paprikapoeder en komijnpoeder.

Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken (tomateren).

Deglaceer de pan met de witte wijn. Laat wat inkoken.

Doe er de tomatenblokjes bij. Spoel het blik met een scheutje water en giet het in de pan.

Doe er de passata bij. Kruid met enkele takjes tijm, de laurier en een snuif zout.

Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur ongeveer 20 minuten verder stoven.

Spoel de bonen onder koud stromend water. Roer ze door de chili.

De rijst

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op het vuur.

Pel en snipper de ui. Stoof in de olijfolie.

Doe er de wilde rijst bij en roer om tot alle rijstkorrels glazig zijn.

Giet twee keer de hoeveelheid water bij de rijst.

Leg de tijm en laurier in de kookpot. Kruid met zout.

Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten garen.

Afwerken en serveren

Breek een ei in een kommetje. Laat het in de pan met chili glijden. Doe hetzelfde met de rest van de eieren en laat ze pocheren onder deksel op de chili.

Snipper de lente-uien en pluk de blaadjes van de koriander.

Haal de tijm en de laurier uit de rijst.

Serveer de chili met de rijst. Werk af met lente-ui en koriander.

Chili con carne met chorizo en gepocheerde eieren