Chili con carne burger

Jeroen gooit het eens over een andere boeg. Hij maakt een hamburger klaar met chili con carne. Het beste van twee werelden in een Tex-Mex burger.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 0.5 rode chilipeper
  • 1 teentje look
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 flinke snuif komijn
  • 2 koffielepel tomatenpuree
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blik maïs
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 steranijs
  • een snuifje kardemom
  • een snuifje kaneel
  • een snuif cajunpoeder
  • een snuif koriander
  • 600 g rundergehakt
  • 5 ei
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • boter
  • 4 hamburgerbroodje
  • 0.25 ijsbergsla
  • 1 avocado
  • grof zout

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snipper de rode ui fijn. 

Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof er de rode ui in aan.

Snijd de rode chilipeper fijn. Pel en plet het teentje look. Voeg de chilipeper en de look toe aan de stovende ui.

Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en komijn.

Doe er de tomatenpuree bij en meng onder de groenten.

Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze grondig onder water. Doe ze in de pan bij de stovende ui.

Laat ook de maïs uitlekken en spoel ze onder water. Doe de maïs in de pan.

Zet het vuur iets zachter en voeg er de tomatenblokjes aan toe met een scheutje water.

Breng het geheel op smaak met zout, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, de steranijs, kardemom, kaneel, cajunpoeder en gedroogde koriander.

Stort het rundergehakt in een kom en breek er een ei bij.

Voeg er het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout.

Vorm burgers van het gehakt en bak de burgers in een pan met boter.

Bak voor iedere burger een spiegelei in een pannetje met boter.

Snijd de broodjes open en leg ze even in de oven.

Snijd de ijsbergsla fijn.

Schil de avocado en doe ze in een kommetje gevolgd door zout, peper en olijfolie. Plet alles onder elkaar.

Doe er het sap van een limoen en de cayennepeper bij.

Haal de broodjes uit de oven. Neem de onderkant van een broodje en lepel er wat van de guacamole op.

Leg er wat ijsbergsla bovenop gevolgd door de burger en de rode ui.

Lepel daar wat van de chili op gevolgd door een spiegelei. Kruid bij met peper en zout. Zet er de top van het broodje op en herhaal deze stap voor alle burgers.

Chili con carne burger