
Chicken nuggets zijn gepaneerde kippenhapjes die populair gemaakt zijn door de fastfoodketens. Niets mag je tegenhouden om zo’n portie comfort food ook thuis op het menu te zetten. In duo met een eigenwijze appel-curryketchup (zonder tomaten!) worden ze zeer waarschijnlijk een geliefde maaltijd of snack. Ideaal om te serveren als verrassing of als beloning. Of serveer de nuggets als warme aperitiefhap. Maak eerst de saus klaar en laat ze afkoelen. We rekenen ongeveer 4 à 5 chicken nuggets per persoon.
Ingrediënten
- 600 g kippengehakt
- 3 dragon
- bieslook
- 40 g paneermeel
- peper
- zout
- 100 g panko
- 75 g bloem
- scheutje olie
- 150 g suiker
- 2 appel
- scheutje natuurazijn
- scheutje water
- 1 eetlepel currypoeder
- kurkumapoeder
Benodigdheden
- een hakmolen (of een staafmixer)
- evt. een zeef
- een friteuse met olie
Bereiding
De appel-curry ketchup
De nuggets bereiden
Doe het kippengehakt in een mengschaal, voeg een ei toe en wat paneermeel. Prak het gehakt en meng het tot een stevige, maar bewerkbare mix.
Pluk de blaadjes dragon. Snipper ze samen met de sprieten bieslook in hele fijne stukjes. Meng de verse kruiden door het gehakt. Kruid het vleesmengsel met peper en zout. (indien noodzakelijk)
Zet drie schaaltje klaar: één met bloem; één met geklutst ei (met een scheutje olie) en een laatste met de panko.
Rol en kneed porties van ongeveer 25 g gehakt tot identieke kippennuggets. Hul ze in een dun laagje bloem, rol ze door de geklutste eieren en eindig met een egale laag panko.
Verzamel de nuggets op een schaal en verhit de frituurolie tot 180°C.
Bak de nuggets in beurten goudbruin krokant. Het gevogeltegehakt moet gaar zijn tot in de kern.
Laat de kippennuggets uitlekken op een vel keukenpapier. Serveer ze met de appelketchup als dipsaus.