Cheeseburger met abdijkaas, pancetta en pepermayonaise

Dit is comfort food op hoog niveau! Een dubbele cheeseburger met krokant gebakken pancetta, plakjes gesmolten Belgische abdijkaas, dunne schijfjes knapperige ui en een huisgemaakte pepermayonaise. Als je hieraan begint, kan je niet meer stoppen.

Ingrediënten

  • 8 plakjes pancetta
  • 400 g rundergehakt
  • 200 g varkensgehakt
  • 3 dooier
  • een snuif gehaktkruiden
  • 4 koffielepels mosterd
  • 4 koffielepel mosterd
  • een scheutje xeresazijn
  • 2 eetlepel steakpeper
  • een scheutje water
  • een scheutje Engelse saus
  • 3 dl arachideolie
  • 0.25 ijsbergsla
  • 1 ajuin
  • 4 hamburgerbroodje
  • boter
  • 8 plakjes abdijkaas
  • olijfolie
  • 4 koffielepel ketchup
  • 12 plakjes augurk

Benodigdheden

  • Keukenrobot met menghaak

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

Leg bakpapier of een siliconenmatje in een ovenschaal. Leg vervolgens de pancetta erin. Schuif de ovenschaal 15 minuten in de hete oven.

Doe twee soorten gehakt samen met een dooier en de gehaktkruiden in een kom. Meng alles samen met de keukenrobot tot een stevige massa. Gebruik hiervoor de menghaak als opzetstuk. 

Doe de dooiers, de mosterd, de azijn, de steak peper, een snuifje zout, een scheutje water en de worcestershire sauce in een maatbeker en mix alles kort.

Giet er geleidelijk aan de olie bij tot je een gebonden mayonaise bekomt.

Snijd de ijsbergsla fijn. Pel de ui en snijd ze in fijne ringen. Zet de sla en de ui even aan de kant. 

Haal de pancetta uit de oven en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Leg de broodjes op een bakplaat en bak ze 4 minuten in de hete oven. Laat vervolgens de grill van de oven opwarmen.

Rol 8 gelijke balletjes van het gehakt. Doe boter in een hete pan en leg de balletjes er per twee of per vier in.

Neem wat bakpapier en leg het op de burgers. Duw de burgers goed plat en draai ze om wanneer ze gebakken zijn.

Leg de plakjes kaas op de gebakken burgers en laat ze nog even bakken tot de kaas gesmolten is.

Snijd de broodjes in twee, sprenkel er wat olijfolie over en rooster ze onder de hete grill.

Bedek de onderkant van de broodjes met een lepeltje mosterd en een lepeltje ketchup en leg er een beetje ijsbergsla op, gevolgd door twee burgers met gesmolten kaas.

Leg er een plakje krokante pancetta, enkele plakjes augurk en ui op.

Schep een lepel pepermayonaise op het bovenste deel van het broodje en dek de burger ermee af.

Cheeseburger met abdijkaas, pancetta en pepermayonaise