
Koken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met enkele ingrediënten maak je in geen tijd een gezond en lekker voorgerecht. Deze carpaccio van raapjes en gemarineerde zalm met geitenkaascrème is daar het beste bewijs van. Een topper als voorgerecht of frisse lunch. De zalm kan je best een volledige nacht laten marineren, zo is de structuur en de smaak op zijn best.
Ingrediënten
- 1 dl witte wijn
- 1 dl witte wijnazijn
- 1 dl water
- 4 eetlepel kristalsuiker
- 1 teentje look
- enkele blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 4 boterraap
- 400 g zalm
- 1 eetlepel grof zout
- enkele takjes dille
- enkele takjes dragon
- een halve citroen
- 200 g geitenkaas
- 1 eetlepel yoghurt
- 100 g mosterdsla
- scheutje notenolie
- 1 potje haringeitjes
- enkele sesamcracker
Benodigdheden
- Mandoline
Bereiding
Bereiding
Begin met de marinade: doe de witte wijn met de wittewijnazijn, het water en de suiker in een pot en breng alles aan de kook. Kruid met een snuif zout, wat laurier, enkele takjes tijm, een teentje look en wat peper.
Snijd de boterraapjes op een mandoline in fijne plakjes en bewaar ze even in een kom.
Giet de warme marinade op de raapjes en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een kom.
Meng de suiker, wat peper en het grof zout onder de zalm. Snipper de dille en de dragon fijn en meng hem onder de zalm.
Voeg er tot slot het sap en de zestes van een halve citroen aan toe. Laat de zalm minstens een uur marineren.
Doe de geitenkaas met een lepel yoghurt in de pot van de blender en mix kort. Schep de geitenkaas vervolgens in een kom.
Breng de mosterdsla op smaak met wat notenolie.
Haal de raapjes uit de marinade, dep ze een beetje droog en verdeel ze in een cirkel over een bord. Schik er enkele blokjes gemarineerde zalm op. Lepel er wat geitenkaas over. Schep wat haringeitjes op de geitenkaas en verdeel de blaadjes mosterdsla op het bord. Breek de crackers in stukjes en verdeel ze over het bord.