Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

Een eenvoudige salade met een bijzonder hoofdingrediënt: gerookte ossentong. Eigenlijk is het een charcuteriebordje met een frisse salade van aardappelblokjes en boontjes met een fantastische saus. Een topper uit de klassieke keuken.

Ingrediënten

  • 400 g aardappel
  • 1 bussel groene asperges
  • 400 g sperzieboontjes
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes kervel
  • peper
  • zout
  • een scheutje dragonazijn
  • een scheutje arachideolie
  • 2 eierdooier
  • 1 koffielepel mosterd
  • een scheutje dragonazijn
  • 4 dl arachideolie
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • 0.5 bussel bieslook
  • enkele takjes dragon
  • 6 augurken
  • 2 koffielepels zilveruitjes
  • 2 koffielepels kappertjes
  • peper
  • zout
  • 1 ossentong
  • grof zout

Benodigdheden

  • een garde
  • een snijmachine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.

Vul een grote kom met ijsblokjes en water.

Schil en halveer de asperges. Gaar ze 3 minuten in het kokende water.

Leg de asperges en de aardappelblokjes in het ijswater. Laat afkoelen.

Top de boontjes en kook ze 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. Leg ze ook in het ijswater.

Kook de eieren 8 minuten. Laat ze ook afkoelen in het ijswater.

Laat de groenten uitlekken. Pel de eieren.

Pluk de blaadjes van de peterselie en de kervel. Meng ze met de groenten. Kruid met peper en zout. Doe er een scheutje azijn en olie bij en laat even rusten.

De remouladesaus

Doe de eierdooiers in een kom met de mosterd, een scheutje water en een scheutje dragonazijn.

Giet er langzaam de olie bij en mix met een garde tot mayonaise.

Snipper de peterselie en de bieslook. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes. Meng ze met ongeveer 6 eetlepels mayonaise.

Snijd de augurken, zilveruitjes en kappertjes fijn. Doe ze ook bij de mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

Snijd de ossentong in fijne plakken met een snijmachine en leg ze op een bord als carpaccio.

tip Vraag de slager om de ossentong in plakjes te snijden als je zelf geen snijmachine hebt.

Leg er de salade op.

Snijd de eieren in vier. Leg ze bij het vlees. Strooi wat grof zout op de eitjes.

Geef er de remouladesaus apart bij in een kommetje.

Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade