Capellini met gebakken gehakt, paddenstoelen en minitomaten

Het moet al eens snel gaan in de keuken, maar daarom hoeft er niet aan smaak en eetplezier ingeboet te worden. Met pasta neem je altijd een goeie start en gebakken gehakt blijft een vleesbereiding die vlotjes naar binnen lepelt. Gooi er nog wat gezonde rode smaakbommetjes in en de maaltijd kan niet meer stuk.

Ingrediënten

  • 500 g capellini
  • 500 g gehakt
  • 300 g paddenstoel
  • 200 g kerstomaten
  • 100 g rucola
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 1 snuifje oregano
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Capellini met gebakken gehakt, paddenstoelen en minitomaten

Breng een ruime pot met water aan de kook en doe er een flinke snuif zout in. Ook hele fijne pasta wil zwemmen, dus gebruik altijd voldoende water om capellini te garen.
Verhit een hoge ruime pan (grote sauteuse) of een stoofpot op een matig vuur. Schenk er een beetje olijfolie in en bak het gehakt in de hete olie. Laat het gehakt gerust enkele minuten onaangeroerd liggen, zodat er straks ook grotere stukken gehakt in de bereiding belanden. Het hoeft niet fijn geprakt te zijn.
Strooi tussendoor en beetje gedroogde oregano over het vlees.
Pel de ui en snij de bol in helften. Snipper elk stuk ui fijn. (Je mag de stukjes ui nog makkelijk herkennen in het gerecht.)
Schep het gebakken gehakt uit de pan en zet het vlees even aan de kant. Hou de pan met bakrestjes bij.
Snij de rode chilipeper in piepkleine stukjes. Beslis of je de gevaarlijk pikante zaadjes al dan niet laat zitten. Wie niet gesteld is op een pikante toets in de maaltijd, die gebruikt minder of geen chilipeper.
Pel het teentje look en plet het tot pulp.
Bak de stukjes ui in de pan waarin je het gehakt kleurde. Stoof de lookpulp mee in diezelfde pan op een matig vuur.
Voeg na enkele minuten de snippers chilipeper toe en roer.
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje (indien nodig) en snij ze in kwartjes. Drop ze meteen in de pan, roer regelmatig en laat ze enkele minuten stoven.
Snij de kleine tomaten middendoor en spoel de rucola.
Kook de capellini beetgaar in de ruime pot met kokend water. (Reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking vertelt.)
Hou een beetje van het kookvocht van de pasta opzij. Laat de deegwaren uitlekken en stort de dunne slierten in de pan met gehakt en paddenstoelen.
Roer een beetje zetmeelrijk kookvocht van de pasta doorheen het gerecht.
Doe de stukjes tomaat erbij, proef en voeg naar smaak een wat zout toe en een scheutje fijne olijfolie.
Meng net voor het serveren de blaadjes rucola doorheen het pastagerecht. De sla is meteen gaar.
Giet alles in een grote serveerschotel en laat de hongerigen meteen aanvallen.
Wie dat wenst kan wat gemalen Emmentaler of schilfers Parmezaanse kaas op de tafel zetten.
Capellini met gebakken gehakt, paddenstoelen en minitomaten