Cake met amandel, chocolade en banaan

Dit is een ideaal recept om een paar overrijpe bananen weg te werken. Door de banaan blijft de cake een beetje vochtig vanbinnen. Serveer hem ‘puur natuur’ of met mascarponecrème.

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 200 g rietsuiker
  • 4 ei
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 100 g amandelschilfers
  • 2 koffielepel bakpoeder
  • 2 banaan
  • 250 g mascarpone
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel bloemsuiker

Benodigdheden

  • een keukenmachine met klopper
  • een rechthoekige bakvorm (24 cm lang/14 cm breed/6 cm hoog)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De cake

Verwarm een heteluchtoven tot 175 °C.

Smelt de boter op het vuur.

Klop de rietsuiker op met de eieren.

Hak de chocolade in kleine stukjes.

Doe de gesmolten boter bij de suiker en het ei.

Meng de bloem met het amandelpoeder, de amandelschilfers, het bakpoeder en de stukjes chocolade.

Doe de droge massa bij de rest van het beslag en spatel alles door elkaar.

Plet de bananen met een vork en doe ze bij het beslag.

Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stort het deeg in de bakvorm. Bak ongeveer 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

De mascarponecrème

Meng de mascarpone met de bloemsuiker. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Meng de zaadjes door de mascarpone.

Snijd de banaan in plakjes. Leg ze op de mascarpone. Rasp er eventueel een beetje donkere chocolade over.

Afwerken en serveren

Snijd de cake in dikke plakken. Bestrooi de cake met de resterende bloemsuiker en geef er de mascarponecrème met banaan bij.

Cake met amandel, chocolade en banaan