Caesardressing

Caesar dressing is niet alleen lekker bij Caesar salade maar doet het ook prima bij andere salades.

Ingrediënten

  • 3 ansjovisfilet
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 dooier
  • 1 dl yoghurt
  • 1 limoen
  • 2 dl druivenpitolie
  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel mosterd

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Caesardressing

Schil en ontzaad de chilipeper. Tip: Heb je een gasfornuis, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur. Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.

Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met een beetje water, een eetlepel mosterd, het sap van een limoen en een teentje look.

Mix dat alles fijn.

Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).

Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.

Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.)

Caesardressing