Burrito met kip en een Mexicaanse salade

Dit is lekker comfort food uit het vuistje: een burrito gevuld met gemarineerde kip en een frisse Mexicaanse salade.

Ingrediënten

  • 600 g kippendij
  • 5 dl yoghurt
  • 2 eetlepel currypasta
  • een halve limoen
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • olijfolie
  • 1 wortel
  • 200 g kerstomaten
  • enkele takjes munt
  • 1 zakje gemengde sla
  • één vierde bussel koriander
  • 1 blikje maïs
  • appelazijn
  • peper
  • zout
  • 4 tortilla

Benodigdheden

  • een rasp

Partners

Bereiding

De gemarineerde kip

Ontbeen de kippendijen. Snijd het vlees in twee.

Meng de yoghurt met currypasta en limoensap. Kruid met een snuif knoflookpoeder, paprikapoeder en komijnpoeder. Houd 5 eetlepels van de marinade apart.

Leg de kip 15 minuten in de yoghurtmarinade.

Verhit een grillpan. Vet ze in met olijfolie.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Neem de gemarineerde kip uit de yoghurt en bak ze aan twee kanten in de grillpan.

tip
Je kunt dit gerecht ook maken met kipfilet, maar kippendijen hebben meer smaak.

De salade

Schil en rasp de wortel.

Halveer de kerstomaten.

Snipper de muntblaadjes.

Meng de sla met de geraspte wortel, de kerstomaten, de korianderblaadjes, de munt en de maïs. 

Doe er een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.

Schep de apart gehouden yoghurtmarinade door de salade.

Afwerken en serveren

Warm de tortilla’s op in de voorverwarmde oven.

Vul de warme tortilla’s met de salade en de kip. Vouw eerst de boven- en de onderkant een paar centimeter naar binnen en vouw dan de zijkanten helemaal dicht.

Burrito met kip en een Mexicaanse salade