Burrito met chili con carne

Jeroen had nog wat bolognesesaus over van een eerder gerecht en maakt er met wat extra kruiding en een blik rode bonen een Mexicaanse burrito van. Lekker eten uit het vuistje voor op de camping!

Ingrediënten

  • 4 dl bolognesesaus
  • 0 komijnpoeder
  • 0 gerookt paprikapoeder
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blikje maïs
  • 0.5 ijsbergsla
  • 0.5 rode paprika
  • 0.5 komkommer
  • 3 lente-uien
  • 10 kerstomaten
  • 1 avocado
  • 0 olijfolie
  • 0 azijn
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 4 tortilla
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 eetlepel zure room
  • 0 enkele takjes koriander

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De chili con carne

Verwarm de bolognesesaus. Het recept voor bolognesesaus vind je hier.

Kruid de saus met een snuif komijn en een snuif gerookt paprikapoeder.

Giet de bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de saus.

Doe er de helft van het blikje maïs bij.

Laat de chili con carne pruttelen onder deksel op een laag vuur.

De salade

Snijd de ijsbergsla in heel fijne reepjes en meng met de rest van de maïs.

Schil de paprika en snijd hem in blokjes. Snijd de komkommer ook in blokjes en snipper de lente-uien. Halveer de kerstomaten. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.

Afwerken en serveren

Warm de tortillavellen even op in een pan zonder vetstof.

Schep wat chili con carne, een beetje gemalen kaas, een lepel zure room en enkele blaadjes koriander op elke tortilla.

Vouw de onder- en bovenkant naar binnen. Vouw dan de zijkanten dicht. Halveer de tortilla.

Serveer de tortilla’s met de salade.

Burrito met chili con carne