Bucatini met ragu van champignons

Dit is de perfecte pasta om het weekend in te zetten! Een vegetarische ragù op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen. Serveer met bucatini, een holle pastasoort, en geraspte parmezaan.

Ingrediënten

  • 50 g gedroogde champignons
  • een flinke scheut olijfolie
  • 2 teentje knoflook
  • 1 ajuin
  • 400 g oesterzwam
  • 3 wortel
  • 3 stengels selder
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 g bucatini
  • 100 g parmezaanschilfers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een liter water aan de kook en voeg er een snuif zout aan toe. Doe de gedroogde champignons in een kom en giet er het kokende water over. Laat de champignons even weken.

Doe een flinke scheut olijfolie in een hete pot.

Pel de look en de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie. Snijd vervolgens de oesterzwammen en de wortel fijn en voeg ze toe.

Spoel de selder onder koud water. Snijd hem fijn. Haal de geweekte champignons uit de kom en snijd ze ook fijn. Voeg alles vervolgens toe. Houd de bouillon van de champignons bij voor later.

Doe er ook nog tomatenpuree bij en blus met rode wijn. Breng het geheel aan de kook en laat de rode wijn bijna volledig wegkoken.

Maak een kruidentuil en voeg de kruiden toe.

Giet de bouillon van de champignons door een stukje keukenrol in een zeefje bij de ragu en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper en zout.

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.

Schep de ragu in een pan en doe de pasta erbij, gevolgd door een lepel kookvocht van de pasta. Werk af met geraspte parmezaan.

Bucatini met ragu van champignons