Bucatini met champignonragout

Een vegetarische ragout op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen. Serveer de ragout met bucatini, holle buisvormige pasta, en lekker veel parmezaan!

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • een snuif zout
  • 50 g gedroogde champignons
  • een scheut olijfolie
  • 1 ajuin
  • 2 teentje look
  • 3 wortel
  • 3 stengel bleekselder
  • 400 g oesterzwam
  • enkele takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • een snuif gedroogde oregano
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • een snuif peper
  • een snuif chiliflakes
  • 400 g bucatini
  • 100 g parmezaanschilfers

Benodigdheden

  • stoofpot
  • vergiet
  • keukentang
  • zeef
  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng het water aan de kook met een snuif zout. Doe de gedroogde champignons in een kom. Giet er het kokende water over en laat de champignons even weken.

Doe een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de look en de ajuin, snipper ze fijn en stoof aan in de olie.

Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de selder en de oesterzwammen fijn. Stoof mee aan.

Schep de geweekte champignons uit de bouillon en snijd ze in stukjes. Maak een kruidentuil van de rozemarijn en de laurier en voeg samen met de oregano en de geweekte champignons toe aan de groentestoofpot.

Blus de groenten met de rode wijn. Breng het geheel aan de kook totdat de wijn bijna volledig is verdampt.

Giet de bouillon van de champignons door een stukje keukenpapier in een zeef bij de ragu en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper, zout en chiliflakes.

Kook de pasta in gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking. 

Schep de pasta bij de ragu, en meng goed onder elkaar met een keukentang. Doe wat van de ragu met de pasta in een bord en werk af met de parmezaanschilfers.

Bucatini met champignonragout