Brownie met praliné, vanille-ijs en koffiesabayon

Dit nagerecht is in één woord goddelijk! De diepe smaak van donkere chocolade past perfect bij de smaak van praliné en de koffiesabayon met Baileys geeft alles een jaren 90-toets. Doe daarbij nog de pure smaak van vanille-ijs... En laat maar komen!

Ingrediënten

  • 200 g chocolade
  • 250 g boter
  • 4 ei
  • 250 g kristalsuiker
  • 4 dopje kristalsuiker
  • 100 g bresiliennenootjes
  • 2 eetlepel pralinépasta
  • 60 g bloem
  • 80 g cacaopoeder
  • 4 eierdooier
  • 4 dopje koffie
  • 1 dopje Baileys
  • vanille-ijs

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe beide in een kom en laat het geheel au bain-marie smelten.

Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop beide tot ruban.

Doe de brésiliennenootjes in de pot van de blender en mix ze zo fijn mogelijk.

Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan de ruban. Wissel de klopper met de vlinder en laat de machine even draaien.

Voeg er vervolgens de brésiliennenootjes, de pralinépasta, de bloem, het cacaopoeder en een snuif zout aan toe en laat de machine even stevig door draaien.

Boter een bakblik in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak de brownies 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de gebakken brownie even afkoelen alvorens te serveren.

Klop de dooiers met de suiker, de koffie en de koffielikeur (Baileys) op een matig vuur tot de dooiers beginnen te stollen en je een luchtige en schuimende sabayon bekomt.

Snijd de brownie in stukken en serveer hem met een bolletje vanille ijs en wat lepeltjes koffiesabayon.

Brownie met praliné, vanille-ijs en koffiesabayon