Broodpudding

Broodpudding of bodding is een tussendoortje op basis van oud brood en witte chocolade. Door stukjes gedroogd fruit zoals abrikoos en kersen toe te voegen aan het beslag maak je er een heerlijk dessertje van dat je zowel warm als koud kan serveren.

Ingrediënten

  • 400 g brood
  • 6 dl melk
  • 0 een scheut melk
  • 1 vanillestok
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 80 g bruine suiker
  • 0 een snuifje zout
  • 100 g witte chocolade
  • 200 g gedroogde abrikoos
  • 200 g gedroogde kers
  • 3 ei
  • 0 donkerbruine suiker
  • 0 bloemsuiker

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een pannenlikker
  • een cakevorm of ovenschotel

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C.

Scheur het brood in stukken en doe ze in de mengkom van je keukenmachine.

Verwarm de melk samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje en een snuifje kaneel in een pan op het vuur.

Doe de suiker en een snuif zout bij het brood.

Verwarm in een andere pan een scheutje melk samen met de witte chocolade en laat smelten.

Snijd de gedroogde abrikozen en kersen in fijne stukjes.

Giet de gesmolten witte chocolade over het brood. Haal het vanillestokje uit de opgewarmde melk en giet de melk ook bij het brood. Meng alles met de keukenmachine.

Voeg de eieren en de stukjes gedroogd fruit toe en meng tot het broodmengsel een geheel vormt.

Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bedek met een dun laagje bruine suiker.

Bak de broodpudding 1 uur in de oven op 170°C.

Haal de broodpudding uit de oven en laat afkoelen. Haal hem nadien uit de vorm, snijd in porties en bestuif met bloemsuiker.
 

Broodpudding