Broodjes met gerookte zalm en kipsla

Voor een roereitje met gerookte zalm of een lekker broodje kipsla mag je Jeroen altijd wakker maken. Met een restje gare kip is het zo klaar en heb je snel een lekker ontbijt.

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 200 g gerookt spek
  • 0 boter
  • 2 tomaat
  • 200 g kip
  • 2 eetlepel cocktailsaus
  • 0.25 bussel peterselie
  • 0 cayennepeper
  • 0 zout
  • 0.25 citroen
  • 3 ei
  • 0 een scheutje melk
  • 0 peper
  • 0.25 bussel peterselie
  • 8 broodje
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 0.5 citroen
  • 0.5 tuinkers

Benodigdheden

  • keukenpapier

Partners

Bereiding

Het broodje kipsla

Kook de eieren hard.

Snijd het spek in reepjes (lardons). Bak ze in een klontje boter en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in kokend water en dan meteen in koud water. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd of scheur de gerookte kip in stukjes.

Meng de kip met de tomatenblokjes, de afgekoelde spekblokjes en de cocktailsaus.

Laat de eieren afkoelen en pel ze. Hak ze grof.

Snipper de peterselie, maar niet te fijn.

Meng de eieren en de peterselie door de kipsla. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, wat zout en citroensap.

Bewaar de salade in de koelkast.

Het broodje gerookte zalm

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

Smelt een klontje boter in de pan en bak roereieren.

Hak de peterselie, maar niet te fijn. Doe het bij het roerei.

Serveren

Serveer de broodjes met roerei, een plak gerookte zalm, een partje citroen en een toef tuinkers. Kruid eventueel bij met wat peper.

Serveer de andere broodjes met kipsla.

Broodjes met gerookte zalm en kipsla