
Serveer deze bereiding aan fans van varkensvlees en ze zijn in de 7de hemel. Deze Amerikaanse bereiding van ‘pulled pork’ verandert een stevige varkensschouder na enkele uren oventijd en een beetje handenarbeid in pluksels kruidig vlees om tussen een broodje te serveren. De ‘rub’ van specerijen waarmee je het vlees hebt ingewreven zorgt voor een opmerkelijke smaak. Combineer dit apart broodbeleg met een verse koolsla.
Ingrediënten
- 1.5 kg varkensschouder
- 2 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel lookpoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 koffielepel mosterdzaad
- 1 eetlepel zout
- 5 cl appelsap
- 5 cl whisky
- 0.25 witte kool
- 3 wortel
- 0.5 rode ui
- 1 appel
- 1 limoen
- mayonaise
- peper
- zout
- broodje
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Benodigdheden
- een vijzel
- een vel aluminiumfolie
- een groenterasp
Bereiding
Het vlees bereiden
Schep de bruine suiker in een schaal en voeg alle specerijen toe: lookpoeder, komijnpoeder, mild paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, gekneusde mosterdzaadjes en zout.
De koolsla
Snij de witte kool in stukken en rasp de groente fijn. Schil de wortelen. Rasp ze samen met het stuk rode ui bij de koolsnippers.
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de groenten.
Roer wat mayonaise door de sla. Begin bescheiden en voeg meer toe indien nodig.
Breng de koolsla (of coleslaw) op smaak met vers limoensap, versgemalen peper en wat zout.