Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo

Dit is geen gewone hotdog, maar een pittig broodje merguez met coleslaw en huisgemaakte Samoeraisaus of sambalmayonaise. De perfecte snack.

Ingrediënten

  • 1 kleine bokaal witte kool
  • 3 eetlepel zure room
  • 2 eetlepel currypoeder
  • 1 wortel
  • 1 appel
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 een halve bussel peterselie
  • 3 ei
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 scheut azijn
  • 3 koffielepel sambal
  • 0 kippenkruiden
  • 0 gerookt paprikapoeder
  • 0 zout
  • 2 dl arachideolie
  • 0 een halve bussel lente-ui
  • 4 merguezworst
  • 4 sandwich
  • 1 zakje uitjes

Benodigdheden

  • een rasp
  • een staafmixer
  • een knijpfles

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Laat de worstjes op kamertemperatuur komen.

De coleslaw

Laat de gepekelde kool uitlekken in een vergiet (het recept om zelf kool op te leggen vind je hier).

Meng de zure room met currypoeder.

Schil en rasp de wortel.

Schil en rasp de appel.

Meng de kool, wortel en appel met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Snipper de platte peterselie en schep hem door de coleslaw.

De sambalmayo

Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.

Doe de eierdooiers met een klein scheutje water in een maatbeker. Voeg er de mosterd, een scheutje azijn, de sambal, kippenkruiden, gerookt paprikapoeder en zout aan toe.

Mix tot mayonaise met de staafmixer en giet er in een fijne straal de olie bij.

Doe de mayonaise in een knijpfles.

Het broodje merguez

Verwarm een grillpan op het vuur.

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snijd de lente-uien in fijne ringen.

Bak de worstjes in de grillpan.

Leg de broodjes op een ovenschaal en bevochtig ze een beetje met natte handen. Zet ze in de voorverwarmde oven.

Snijd de broodjes open met een gekarteld mes. Beleg ze met coleslaw, een worstje en saus. Werk af met lente-uien en krokante uitjes.

Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo